Fijne samenwerking om bijtincidenten te voorkomen tussen kind & hond!

Hondenschool Fun for 2 en Samen met Esther hebben de handen ineen geslagen en een aantal fijne kind-hond programma’s vanuit Dierbare ontmoetingen opgezet.
Doen waar je goed in bent is waar je passie ligt is heel belangrijk. En daarom kun je bij Esther terecht voor alles rondom Kind-hond. Hieronder legt Esther in het kort uit wat ze voor jullie gezin en hond(en) kan betekenen. Een veilig thuis voor iedereen is wel zo prettig. Op haar eigen website staat meer en uitgebreidere informatie. Ook mag je Esther bellen en mailen. Haar gegevens staan hieronder op de pagina.

Kind – Hond

Het hebben van een hond is een prachtige aanvulling in een gezin maar brengt ook de nodige extra zorgen en risico’s met zich mee. In Nederland worden jaarlijks 150.000 kinderen gebeten door een hond. Vaak doordat de signalen van de hond en de risico’s niet goed worden ingeschat. Mijn kind hond begeleiding is er op gericht om veiliger en fijner samen te leven met meer rust in huis.

Kinderen en honden zijn allebei speels en nieuwsgierig. Hebben energie voor 10 en willen vaak dat gene doen wat op het moment zelf niet zo handig is. Duidelijke afspraken maken waarbij er rekening gehouden wordt met de behoefte van jezelf, je kind en je hond is dan belangrijk. Wanneer je vanuit de gezinsdriehoek naar de nieuwe situatie kijkt krijg je alle neuzen dezelfde kant op. Die van jezelf, je kind en je hond. Wil jij leren hoe je dit kan doen? Kijk dan op www.samenmetesther.com voor meer informatie.

Helaas gebeurd het nog te vaak dat mensen denken ‘dat het vanzelf’ wel goed komt. Dit zijn vaak dezelfde mensen die zeggen ‘hij beet uit het niets’. Veel hondenbeten bij kinderen kunnen voorkomen worden door goede voorlichting en bij de juiste hulp wanneer er problemen zijn ontstaan.

Een hond die weet wat er van hem wordt verwacht is veel betrouwbaarder in huis dan een hond die het zelf uit moet zoeken.

Mijn naam is Esther en mijn missie is om het bijtincidenten bij kinderen te voorkomen.

In mijn eigen leven heb ik de nodige uitdagingen gehad om mijn honden (sommige met behoorlijke rugzakken) en mijn kinderen in harmonie samen te laten leven. Ik was enorm aan het struggelen om het zowel voor mijn kinderen als voor mijn honden goed te doen. Dit maakte dat ik in een soort hyperfocus ging waardoor ik constant mijn kinderen en honden aan het sturen was. Ik kon niet meer genieten en er was geen ontspannen en veilige sfeer meer in huis. Dat moest anders kunnen.

Ik ben mij toen gaan verdiepen in een gerichte aanpak voor honden en kinderen. Door de juiste inzichten en de juiste stappenplannen kunnen mijn kinderen en mijn honden weer met plezier samen leven en kan ik weer genieten.

Ik weet dat er net als ik andere mensen zijn die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen wanneer het gaat om hun kind en hun hond. Door mijn eigen ervaringsdeskundigheid onderbouwt met jarenlange ervaring in het werken met honden en mensen ben ik de aangewezen persoon om ook jullie verder te helpen bij jullie kind en hond problemen.

In samenwerking met Pamela van Hondenschool Fun for 2 heb ik de volgende programma’s ontwikkeld.

Baby op komst programma

Een kindje krijgen is een tijd van plannen en voorbereiden. Van onzekerheden en onbekendheden. Dat geldt niet alleen voor jouw als ouder maar dat geldt ook voor je hond. Wil jij je hond graag goed voorbereiden op de komst van de baby maar weet je niet waar je moet beginnen? Het ‘Baby op komst’ programma geeft je de perfecte start voor jouw baby en je hond. 

Tijdens het Baby op komst programma leer je:

 • Hoe je met je partner op 1 lijn komt.
 • Je verwachtingen uit te spreken en om te zetten in afspraken.
 • Het voor je hond voorspelbaar te maken.
 • Een concreet trainingsplan opstellen voor je hond.
 • Een stappenplan maken voor de eerste ontmoeting.
 • Praktische oplossingen voor veel voorkomende vragen.
 • Daarnaast heb je een hulplijn voor al je vragen.

Klik hier voor meer informatie

Kindertraining 

Elk kind in Nederland komt een keer in aanraking met een hond. Honden zijn overal. Is het niet thuis dan is het misschien bij de buren, bij familie, de oppas of gewoon op straat. Het gebeurd helaas nog te vaak dat kinderen door honden worden gebeten. Dat kan anders! 

In de kindertraining leren kinderen:

 • Dat honden gevoelens hebben.
 • Dat honden doormiddel van hun lichaamstaal hun gevoelens duidelijk maken.
 • Hoe ze hun eigen gedrag aan kunnen aanpassen om het voor de hond en zichzelf fijner te maken. 
 • Hoe ze hun gedrag aan kunnen passen zodat ze niet gebeten worden. 
 • Leuke en veilige activiteiten om samen met je hond te doen.

Ook wanneer jouw kind bang is voor honden is deze training geschikt. In de training werken we met nephonden en leert je kind wat hij zelf kan doen in het contact met honden. Zo krijgen ze een stukje controle terug waarmee de angst vaak minder wordt.

Klik hier voor meer informatie

Naast dat hondeneigenaren de verantwoordelijkheid hebben om hun hond te leren kennen en te weten wat de risicosituaties zijn van hun hond in het contact met kinderen (zie mijn lezing) ligt er ook een verantwoordelijkheid om kinderen te leren over honden. Komt jouw hond regelmatig met kinderen in aanraking geef die kinderen dan op voor de kindertraining. Zo helpen we allemaal mee om het aantal bijtincidenten bij kinderen te verkleinen. 

Voorkom bijtincidenten!

Kind-hond programma ‘Samen groeien’

Heb jij een hond in huis en kinderen? Als ouder (grootouder of opvoeder) kan je het gevoel krijgen dat je de hele dag politie agent aan het spelen bent. Je loopt te mopperen en te zuchten, hebt het gevoel dat je geen tijd hebt voor je eigen taken en de sfeer in huis is alles behalve gezellig. Misschien ben je constant bang dat jouw hond toch is grauwt en gromt en heb je net als mij een hyper focus gekregen? Dit kan anders!

Weten wanneer en hoe je (tijdelijk) praktisch management kan toepassen biedt jouw, je kinderen en hond de nodige rust. Vanuit rust kan je vervolgens kijken wat er nodig is. Wat is de behoefte van jezelf, je kind en je hond. Wanneer je vanuit de gezinsdriehoek naar een probleemsituatie kijkt krijg je alle neuzen dezelfde kant op. Die van jezelf, je kind en je hond.

In mijn persoonlijke begeleiding leer je die behoefte om te zetten in concrete regels en stappenplannen. Je leert wat je van je kinderen kan verwachten en wat veilige en leuke activiteiten zijn om samen te doen. Je leert hoe je je communicatie met je kinderen kan verbeteren zodat je snel en adequaat kan handelen wanneer dat nodig is. Je leert je hond kennen en weet hoe je hem kan vertellen wat je van hem verwacht.

Mijn kind hond begeleiding is er op gericht om veiliger en fijner samen te leven met meer rust in huis!

Tijdens mijn ‘Samen groeien’ programma leer je:

 • (Tijdelijk) praktisch management toepassen.
 • Inzicht in jullie eigen top5 risicosituaties.
 • Oplossingen vinden aan de hand van de gezinsdriehoek.
 • De lichaamstaal van jouw hond lezen.
 • Wat de stressemmer is en hoe jij je hond hierbij kan helpen.
 • Wat je van je kinderen kan verwachten.
 • Hoe je in gesprek gaat met je kinderen.
 • Veilige en leuke spelletjes voor jouw kind en jouw hond.

Schoolprogramma

Naast dat hondeneigenaren een verantwoordelijkheid hebben om te weten welke situaties voor hun kind risicovol zijn (zie mijn lezing), is het ook belangrijk dat kinderen leren wat ze zelf kunnen doen om een hondenbeet te voorkomen. En dit begint bij voorlichting!

In dit schoolprogramma leren kinderen:

 • Dat honden ook gevoelens hebben.
 • Hoe ze hun eigen gedrag aan kunnen passen om het voor honden en zichzelf fijner te maken.
 • Hoe ze hun eigen gedrag aan kunnen passen zodat ze niet gebeten worden.

Help jij mee om bijtincidenten bij kinderen te voorkomen? Geef jouw school op voor het schoolprogramma!

Klik hier voor meer informatie

Nieuwe pup in een gezin

Wanneer er een puppy in huis komt veranderd er veel. Voor de pup maar ook voor de gezinsleden. Zeker wanneer je (jonge) kinderen hebt komt de komst van een puppy ook met extra verantwoordelijkheden en risico’s. Je wilt de komst van de pup graag goed voorbereiden zodat iedereen weet wat er van ze verwacht wordt. 

Tijdens mijn programma leer je:

 • Je verwachtingen uit te spreken en om te zetten in afspraken.
 • Praktische oplossingen voor veelvoorkomende vragen.
 • Wat je van je kinderen kan verwachten.
 • Hoe je in gesprek gaat met je kinderen.
 • Te denken vanuit de gezinsdriehoek.
 • Veilige en leuke activiteiten voor je pup en je kind.
 • Daarnaast krijg je een hulplijn voor al je vragen.

Onze honden zenden ons de hele dag door signalen. Signalen die wij als honden eigenaar vaak missen. Dan kan een hond vaak niks anders dan grommen, blaffen of bijten. Het is belangrijk dat wij onze hond leren kennen zodat we situaties beter kunnen inschatten. Zeker wanneer onze hond in aanraking komt met kinderen is het belangrijk de risico situaties van jouw hond te (her) kennen.

Klik hier voor meer informatie

Lezing

In de lezing ‘5 motivaties waarop een hond (mogelijk) een kind zal bijten’ gaan we in op de motivaties waarop een hond mogelijk een kind kan bijten. Ook goed opgevoede honden kunnen door veranderende omstandigheden of opstapeling van stress bijten. Het is dus belangrijk dat je als hondeneigenaar leert waar je op moet letten. Tijdens de lezing ontdek je wat de specifieke risicosituaties zijn voor jouw hond zodat je ze leert herkennen de kans op een bijtincident kan verkleinen. 

Klik hier voor meer informatie over de volgende lezing

Werk jij met kinderen en/of honden en voel jij samen met mij een gedeelde verantwoordelijkheid om de kennis over veilige omgang tussen kinderen en honden te delen? Laat het mij weten! Ik kom graag een lezing geven. Hoe meer mensen weten waar ze op moeten letten hoe veiliger en fijner het wordt voor kinderen en honden en kunnen we samen bijtincidenten voorkomen!

Neem contact op met Esther via 0643475690 of info@samenmetesther.com