Wie zijn wij

Pamela Colling

Een wens die is uitgekomen, het starten van een eigen hondenschool. Voordat ik daarover meer vertel zal ik mij eerst voorstellen. Ik woon samen met mijn partner en honden in Hardenberg. Met mijn 2 Labrador Retrievers heb ik vele cursussen en workshops gedaan. Naast dat mijn honden het onwijs leuk vinden om samen met mij wat te ondernemen, vind ik het ontzettend fijn om met mijn honden bezig te zijn. De band tussen mij en mijn honden is in de loop van de jaren alleen maar versterkt en gegroeid. Mijn honden gaan geregeld mee naar de hondenschool, soms trainen ze met een stagiaire of doe ik na de les oefeningen met ze.
In 2021 hebben we Tara op 13,5 jarige leeftijd laten inslapen. Momenteel woont Indy nog bij ons.

Hondenschool Fun for 2

Ik geef sinds het voorjaar van 2009 les aan hondeneigenaren. Tot mei 2014 heb ik dit vrijwillig gedaan bij een hondenschool van de Dierenbescherming in Nieuwleusen. Sinds ik mijn eigen hondenschool heb ben ik mij constant blijven ontwikkelen. Ik vind dit leuk om te doen, maar vind het ook heel belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten op trainingsgebied. 

Plezier voor twee dat is waar ik voor sta en daarom train ik welzijnsgericht en dat houdt in zonder pijn, schrik, intimidatie of dwang.
Bewust Liefdevol opvoeden is de naam voor de opvoeding- en trainingscursus.
Daarnaast worden er andere cursussen aangeboden, denk aan: neusspel, balans & coördinatie en Zoek de juf!.
We hebben nog verschillende andere cursussen die binnenkort worden aangeboden.

Hondenspeelotheek Fun for brains

Sinds 24 februari 2016 verhuur ik ook puzzels aan hondenbezitters. Hondendenksport kan een erg leuke manier zijn om jouw hond mentaal uit te dagen, mits het puzzelen goed opgebouwd en aangeleerd wordt. Er zijn meer dan 15 technieken die de hond eerst apart mag aanleren en daarna kunnen meerdere technieken gecombineerd worden. Puzzelen geeft jouw hond veel voldoening en het leuke is dat je het samen doet wat de band onderling alleen maar versterkt. Wil je meer hierover weten: lees meer >>>

Kelbo snacks

Kelbo snacks is een Nederlandse producent van hondensnacks. Wij, mijn partner Bert en ik, produceren alles zelf. Daarom kunnen wij volledig achter onze producten staan die 100% natuurlijk zijn én aangenaam van geur is. Wij voegen niets toe aan onze producten, dus geen kleur-, geur-, en smaakstoffen of een schimmeldodend middel om de producten langer houdbaar te maken. Wat je ziet is wat je krijgt, een puur en eerlijk product. Wij zijn een door de NVWA erkend bedrijf en hebben dus aan veel regels te voldoen. Wij hebben de perfecte snacks om mee te trainen of te puzzelen. En ook maken wij heerlijke tussendoortjes voor jouw hond. Onze snacks zijn op de hondenschool te koop en in onze webshop. Bestel je in de webshop dan kun je het thuis laten bezorgen of af halen bij ons afhaalpunt bij Hondenschool Fun for 2.
www.kelbosnacks.nl

Bijscholing d.m.v. workshop, cursus of opleidingen

Omdat ik het erg belangrijk vind om op de hoogte te zijn en te blijven van de nieuwste inzichten rondom het trainen van honden, volg ik regelmatig een lezing, workshop, cursus/opleiding of een bijscholing.

Overzicht opleidingen, workshops, bijscholingen e.d. periode 2009 – 2020.

In 2022 en 2023 heb ik onderstaande bijscholingen/opleidingen gevolgd of moeten nog gevolgd worden:

 • Grenzen aan beïnvloeden van rasspecifiek gedrag (09 + 16-12- 2022)
 • Pijn bij honden (Annorlunda) (21-02-2023)
 • VIP kynologisch instructeur (Veiligheid, Interventie en Preventie)
  – Eigenaar en Netwerk (HACR) (18-12-2022)
  – Welzijn en abnormaal gedrag bij honden (Dogvision) (20-1 + 03-02 + 17-02-2023)
  – Preventie van agressie (Annorlunda) (28-01-2023)
  – Vechtende honden uit elkaar halen (Tinley Academie) (24-05-2023)
  – Zelf kijken, zelf denken, zelf handelen (Kynotrain) (22-01 + 26-03-2023)
  – HR honden op je hondenschool (O&O) (najaar 2023)
  – Zware jongens en pittige meiden (MGA / Edupet) (16-02-2023)
  – Praktijktrainen met Hoog-Risico honden (MGA / Edupet) (19-02-2023)
 • Euthanasie bij honden met gedragsproblemen (29-3=2023)
 • Concept training Module 1 (Dogstalkpro) (02-03-2023)
 • Concept training Module 2 (Dogstalkpro) (27-04-2023 + 08-06-2023)
 • Concept training Module 3 (Dogstalkpro) (14-09 + 21-09 + 05-10-2023)
 • Concept training Module 4 (Dogstalkpro (02-11 + 23-11-2023)
 • Worskshop reactiviteit (Dogstalkpro) (23-09 + 07-10-2023)
 • Online webinar Giardia Amber Watson (20-02-2023)

Paula

Paula heeft al jarenlang ervaring met het trainen van honden op een andere hondenschool.
Ze heeft zelf twee honden, Ayla een Melchelse herder en Mika een West highland terrier.
Met beide honden heeft ze zelf veel getraind o.a. gehoorzaamheid en behendigheid met Mika.
Met Ayla ook gehoorzaamheid, detectie en mantrailen.

Door Ayla heeft Paula veel geleerd over hondengedrag, andere honden zijn voor Ayla namelijk heel lastig. Maar de aanhouder wint, door jarenlang te trainen kan ze nu zonder uitval gedrag langs andere honden lopen. Management zal altijd nodig blijven.
Ook schoolt ze zich regelmatig bij.

Ze geeft op verschillende dagen les. Zowel Bewust liefdevol opvoeden als Fun met GG. Dit staat voor Gedrag en Gehoorzaamheid, de oefeningen mogen allemaal netter en preciezer.
Apporteren, plaats sturen, sorteren, blijf (ook uit zicht) wordt aangeleerd en uitgebouwd. Volgen zowel aan de lijn als los. Zit, af en staan (uiteindelijk op afstand) en nog veel meer oefeningen komen aan bod.

Verder helpt Paula ook eigenaren met hun hond die bijvoorbeeld erg trekken aan de lijn of andere honden lastig vinden. Door de onderliggende emotie te achterhalen kunnen we erg mooie stappen maken.

Esther

Eind 2022 ben ik door bijzondere omstandigheden op het pad van Pamela en haar hondenschool “Fun For 2” gekomen en mag ik haar team komen versterken. Zelf heb ik ruime ervaring in het trainen en inzetten van mijn eigen honden en ben daarnaast ook kynologisch instructeur en coach.
Op dit moment hebben wij thuis 3 honden. Syl, een Australian Sheperd met een behoorlijk rugzak. Elke wandeling is een uitdaging maar met de juiste begeleiding en management is hij al heel ver gekomen. Molly, een (voormalig) Roemeens straatje hondje, die nu al een dagje ouder wordt, heeft altijd samen met mij gewerkt op een woon- en werkproject voor kansarme jongeren in Roemenië. Molly hielp de jongeren bij het aangeven van grenzen, het leren van bepaalde regels en als maatje die steun bood wanneer dat nodig was. De laatste in de rij is Mirko, een kruising Gordon Setter x Poedel. Een jonge reu die heel open in de wereld staat en voor iedereen wil werken. Wanneer Mirko er aan toe is zal hij samen met mij mensen met een hulpvraag gaan coachen.

Werken met mensen en honden en de band tussen die twee versterken is mijn grote passie. Ik help graag iedereen maar vooral mensen en honden die net niet in een hokje passen. Mijn overtuiging is dat door buiten de lijntjes te kleuren en nieuwe manieren te bedenken er voor iedereen een passende oplossing is.

Esther gaat het traject Kind en hond van DIerbare ontmoetingen volgen en ook opzetten op de hondenschool.

Lotte

Lotte geeft zelfstandig les bij ons op de hondenschool.
Ze heeft een eigen hond, een australian sheppard. Haar hond vindt andere honden erg lastig, dus ook Lotte heeft ruimschoots ervaring hiermee.
Lotte schoolt zich ook regelmatig bij.

Valerie

Valerie volgt momenteel de opleiding tot kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie.
Ze loopt stage en geeft onder begeleiding ook les om zo het vak kynologisch instructeur te leren.
Valerie heeft geen eigen hond, maar heeft in het verleden bij een fokker gewerkt en heeft recent bij een rottweilerkennel gewerkt om daar de honden te verzorgen.

Debora

Debora heeft een aantal jaren door het krijgen en opvoeden van haar kinderen niets met het vak kynologisch instructeur gedaan. Debora is begin 2022 met haar Border terriër Teddy bij de hondenschool komen trainen. Na een aantal maanden heb ik Debora gevraagd of ze niet weer wil lesgeven. Dat wilde ze wel, dus is ze stage gaan lopen om er weer in te komen. Ze geeft de eerste privéles aan puppen en pubers die bij ons instromen voor de groepslessen.
Begin 2023 is Debora gestart met de opleiding tot WOOFCAMP instructeur. Vanaf mei is het de bedoeling dat er sportlessen gegeven worden samen met de hond.

Marieke

Marieke volgt momenteel de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda.
Ze loopt stage op de hondenschool.
Ze woont samen met Ted (x Yorkshire terrier) en Mason een Spaanse waterhond.

Esmee

Esmee is in de afrondende fase van de opleiding kynologisch instructeur bij Annorlunda.
Ze loopt stage en mag binnenkort op voor haar examen, aan een groep lesgeven.

Thirza

Thirza, is in september 2022 gestart met haar opleiding voor kynologisch instructeur bij Annorlunda. Ze loopt alvast stage om ervaring op te doen.
Thirza woont samen met Dewi, een kruising uit het buitenland. Dewi vindt veel in de wereld best spannend. Andere honden, andere prikkels en blafte veel. Zo is Thirza bij de hondenschool gekomen om met haar eigen hond te trainen.