Algemene informatie

Op deze pagina vind je informatie over wat je nodig hebt in de lessen en tips over dingen zoals kleding en aanbevolen uitlaatbeleid.

Benodigdheden voor elke les:

  • bij voorkeur een tuig en een riem van maximaal 1,50 meter met zo min mogelijk ijzer eraan.
  • speeltje (zonder piepgeluid, die zowel hond als baas makkelijk vast kan pakken)
  • 3 tot 5 verschillende soorten beloningsvoertjes
  • poepzakjes
  • een groot kleed waar je hond helemaal op past en die nat en vies mag worden.

Afmelden

Als je een keer niet kan lessen, graag zo op tijd mogelijk afmelden via mail, sms of whattsapp. De eerste keer afmelden dan schuift je les door, tweede keer een les missen wordt afgestreept. Het is mogelijk om de les op een andere dag in dezelfde week in te halen, mits er ruimte in de andere groep is.

Uitlaten

Zorg ervoor dat je hond voor de cursus goed zijn behoefte heeft gedaan. Dit kan (bij voorkeur) thuis, maar ook langs de berm aan de Bruchterweg.
Let op: in Hardenberg geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Daarnaast is het ook prettig om de bermen schoon te houden voor een volgende uitlaatbeurt!

Als je hond poept op het terrein, graag opruimen en giet water uit de gieter erover heen, en het zakje in de vuilnisbak. Plast je hond op het veld, gooi wat water uit de gieter erover heen. Graag met reuen oppassen dat zij niet het hele veld en de attributen markeren!! Houd je hond dus goed in de gaten.

Loslopen

Een onderdeel van de les is het loslopen, mits dit een positieve bijdrage oplevert aan de opvoeding van je hond. Bij twijfel kan het zijn dat je hond niet los mag of dat je gevraagd wordt een muilkorf te gebruiken, hou hier rekening mee. Loopse teven zijn in principe toegestaan op het veld, loslopen is dan op eigen risico.

Eten voor de les

Zorg dat je hond een lege maag heeft of in elk geval minimaal 2 uur voor aanvang van de cursus heeft gegeten om een maagtorsie te voorkomen. Daarnaast zal je hond met een lege maag ook enthousiaster willen werken. Daarom is het advies om je hond pas na de cursus eten te geven.

Kleding

De training vindt plaats op een buitenlocatie, draag gepaste kleding dat bij het weer past. Lange sjaals, tassen en wapperende jassen worden door veel honden niet gewaardeerd. Ook het dragen van een zonnebril is niet aan te raden tijdens de trainingen. Je hond kan je ogen dan niet zien.

Toilet

Het toilet kun je vinden aan de achterzijde van de Avia shop.

Verzekering

Voor zover niet opgenomen in je verzekeringspakket, raden wij je aan een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deelname is verder op eigen risico, zie algemene voorwaarden.