Balans & coördinatie individuele begeleiding

Wil jij liever niet in een groep trainen omdat je dat niet prettig vindt of omdat jouw hond dat lastig vindt. Je kan vanaf nu een leskaart aanschaffen om wekelijks of tweewekelijks 25 minuten samen met jouw hond te trainen bij mij. We behandelen alle oefeningen die ik normaliter ook in groepsverband aanbied. De lessen kunnen alleen overdag ingepland worden.

Balans & coördinatie wordt sinds we de binnen locatie hebben alleen nog binnen gegeven. We hebben geen last van de weersinvloeden, zoals regen, warmte of vorst. Voordat we de binnen locatie hadden, werden de lessen buiten gegeven, Vandaar dat je ook nog foto’s ziet dat er op het gras getraind wordt.

Balans & coördinatie is geschikt voor bijna alle honden. In de puppyklas behandelen we al onderdelen van deze cursus. Ik vind het heel belangrijk dat een hond leert hoe zijn lijf werkt. Dat helpt hem in het dagelijks leven, maar ook als voorbereiding op een eventuele sportcarrière. Ik merk dat onzekere honden heel erg veel baat hebben bij de lessen. De oefeningen en het samenwerken met de begeleider geeft de hond vertrouwen en zelfvertrouwen in eigen kunnen. Ook bij honden die uitvallen naar andere honden is balans & coördinatie zeer geschikt.
Je kan deze cursus ook volgen omdat jij en je hond het allebei gewoon heel erg leuk vinden om te doen.

Je bent op een andere manier samen aan het werk met je hond, de lessen zijn afwisselend doordat ik gebruik maak van heel veel verschillende materialen. Het is niet de kunst om het alleen maar moeilijker te maken, want zelfs de makkelijkst uitziende materialen kunnen voor jouw hond al een hele uitdaging zijn. Door de verschillende oefeningen worden per oefening andere spiergroepen behandeld.
Het is een serieuze cursus, waarbij veiligheid en goed omgaan met de materialen heel belangrijk is.

Ik ben een gediplomeerd, door Sam Turner opgeleide, balans & coördinatie instructrice. Ieder jaar volg ik meerdere bijscholingen bij Sam, omdat ik het heel belangrijk vind om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten, het samen sparren met collega’s en het bespreken van alle materialen.

We doen onder andere dezelfde oefeningen als bij de groepslessen: