Speuren bij: Zoek de juf!

Alle honden hebben een neus en vinden deze geweldig om te gebruiken. Alle honden kunnen ook speuren, de ene heeft het in aanleg meer van nature dan de ander. Maar het is aan de speurjuffen Lenny en Carine om jullie speurneuzen te motiveren om te speuren. Alle honden kunnen speuren, zowel groot als klein, maar ook jong en ouder. De lengte van de sporen worden aangepast aan de hond en/of persoon.

Zodra de honden het spelletje door hebben, worden ze alleen maar fanatieker en zijn ze niet meer te stoppen. Geweldig zowel voor eigenaar als hond.

Voor wie?

Speuren bij: Zoek de juf! is voor hondeneigenaren die met hun hond willen speuren naar een persoon, de juf in dit geval. Zeer geschikt voor honden die niet in een groep kunnen trainen of omdat jij en jouw hond dit gewoon geweldig leuk vinden om te doen.

Speuren zorgt voor zelfvertrouwen bij de hond, want hij mag zijn neus gebruiken om de vermiste juf te zoeken. En jij mag op de neus van de hond vertrouwen én de hond leren lezen dat hij nog steeds op het goede spoor zit.

Sommige honden vinden mensen heel spannend, het is ook mogelijk om bij Lenny dogtrailing in te plannen. De hond speurt dan op de geur van de andere hond, natuurlijk loopt Lenny met haar eigen hond het spoor uit.

Hoe gaat het in zijn werk?

Jij mag jouw hond leren lezen, zit hij nog goed of heeft hij een ander spoor in zijn neus. We leren je hoe je de speurlijn mag gebruiken. Wat als je een kruising nadert, hoe ga je deze uitwerken. We leren je hoe je moet starten, zodat jij jouw hond niet beïnvloedt met je eigen lichaam.

We speuren zonder pijn, schrik, intimidatie en dwang. Dus we dwingen de hond nergens toe, hij mag zelf zijn neus achterna. En daar hoef je niet aan te twijfelen.

De frequentie van hoe vaak jij wilt speuren mag je zelf bepalen. Wil je om de week, één keer per maand of eens in de 6 weken. Alles is prima.

De speurjuffen stellen zich voor

Lenny heeft veel ervaring in het speuren. Voorheen leidde ze mens en hond op om vermiste huisdieren op te speuren. Iets wat Lenny erg aan het hart gaat als dat gebeurt. Zij geeft regelmatig voorlichting daarover, zodat in de toekomst hopelijk niemand zijn huisdier meer kwijt hoeft te raken.

Lenny is de naam die mijn ouders mij in 1981 hebben gegeven en waar ik sindsdien nog steeds naar luister (inmiddels zonder clicker of een beloning).

Ik ben dol op dieren en verbaas me na ongeveer 14 jaar werken met honden en gedrag nog steeds over wat ze ons allemaal kunnen vertellen zonder woorden te gebruiken. Voor diegenen die mij nog niet kennen, ik heb dat zelf nog niet geleerd spijtig genoeg. En dan zegt men dat mensen slimmer zijn dan dieren…ik weet het zo net nog niet. Honden hebben veel prachtige eigenschappen. De gedachte dat ik (mijn) honden dingen mag leren heb ik veranderd in dat ik mag leren van hen.

Ik hoop veel mooie combinaties van mensen en hun knappe aspirant speurneuzen kennis te mogen laten maken met de wereld van geuren, sporen en de vertaling ervan in gedrag. Ik help je graag, vanuit de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, om samen met jouw hond een nog fijnere samenwerking en vertrouwensband te krijgen. Onder andere omdat de hond jou spiegelt, dus ook tijdens de speurlessen kan of mag je leren van jouw hond….en van jezelf natuurlijk. Het heeft voor mij de band met mijn honden nog zoveel meer verbreed en verdiept. Dat gun ik jou ook!

Ik ben Carine, een positief ingesteld blij ei. Ik ben woonachtig in Hoge Hexel samen met mijn man, 2 mensenkinderen, 3 kattenkinderen en 2 hondenkinderen.

Jarenlang heb ik met veel plezier bij verschillende dierenasiels en pensions gewerkt en heb daar veel kennis omtrent honden(gedrag) opgedaan. De laatste jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest op fotografie- en mediumschapsgebied binnen mijn eigen bedrijf.

Een tijd geleden begon het toch weer te kriebelen om met dieren te gaan werken, maar wat precies wist ik niet. En toen was daar de vacature voor speurjuf bij Hondenschool Fun For 2. Alles in mij riep heel hard JAAAAA, DAT IS HET! Hoewel ik geen ervaring had met het speuren, leek me dit een geweldige, plezierige manier van werken met honden en ja hoor, mijn gevoel klopte volledig!

Ik hou er enorm van om buiten (in het bos) te zijn en laat dat nou net de werkplek voor de speurlessen zijn. Ik heb er enorm veel zin aan om de speurlessen te verzorgen en probeer van elke “Zoek de juf” les een feestje voor hond en eigenaar te maken!

Locatie Hardenberg of Wierden

Speuren doen we in de omgeving van Hardenberg in het bos, maar ook op andere geschikte locaties in Hardenberg. Carine gaat daarnaast ook in de regio Wierden speurlessen aanbieden.

Wanneer speuren bij: Zoek de juf!

Er worden op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag speurlessen gegeven. Dit is met name overdag en zodra het weer langer licht is kan het ook op een avond. Neem contact op met Pamela voor de beschikbaarheid en/of om een afspraak in te plannen en houd indien je dat hebt ook onze Facebookpagina in de gaten. Daar delen we namelijk heel veel op.

En wees gewaarschuwd, afkoelen in plassen onderweg kan gebeuren en na de speurles helemaal moe zijn en heerlijk slapen hoort er standaard bij!

Wat neem je mee?

  • Tijdens het speuren mag de hond een goed passend tuig aan. Heb je die nog niet, dan kun je een tuig van ons lenen.
  • Een 10 meter lijn, heb je die niet, geen probleem, deze kun je van ons lenen.
  • Neem een rugzak mee waarin je water voor jezelf en jouw hond, voertjes, speeltje en andere benodigdheden kan meenemen. Zo heb je namelijk jouw handen vrij en geen ongemak van een tas.

Worskhops

Op regelmatige basis organiseren Lenny & Carine ook workshops.

  • Waterwerk, een vermiste hond in het water opzoeken (in scene gezet)
  • Dogtrailing, op zoek naar een vermiste hond (in scene gezet)
  • Vierkamp

Hieronder een foto impressie van de waterwerk- & dogtrailingworshop: