Pubercursus Bewust liefdevol opvoeden

Voor wie?

De pubercursus is een vervolg op de puppycursus of beginnerscursus en bestaat uit 8 lessen.

Dit zijn pubers >>

We bedenken oefeningen waar jij wat aan hebt in het dagelijks leven. Omgaan met de mensenwereld zoals wij dat noemen. In de puppy- en beginnerscursus leer je van ons de basis. Deze gaan we verder uitbouwen en aangepast aan de combinatie gaan we meer of minder uitdaging aanbieden. Want het puberbrein van jouw hond kan heel andere behoeftes hebben dan jij soms wilt. Maar wij helpen je graag om jullie te begeleiden bij de opvoeding van jouw puber!

Bewust liefdevol opvoeden

Geen enkele les is hetzelfde, natuurlijk zijn er een aantal basisoefeningen, maar die proberen wij iedere les weer in een ander jasje te gieten. De oefeningen hebben natuurlijk betrekking op de dagelijkse praktijk. Wij leren jou niet om  je hond achter een brokje aan te lopen, maar om voor jou te werken. Ook werken we vanuit rust, want dan kan de hond leren.

We geven les volgens de Bewust liefdevol opvoeden methode, een visie die Pamela de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en waar wij volledig achter staan.
Ons doel is dat jij leert d.m.v. de handvatten die wij jou aanbieden hoe je de hond kan opvoeden en trainen, maar wel op een vriendelijke manier zodat jullie er beiden veel plezier aan beleven. Het resultaat is uiteindelijk een hond waar jij mee kan lezen en schrijven en die graag naar je luistert.

Pubercursus groepslessen

Je legt met deze cursus een mooie basis voor de verdere opvoeding van jouw hond. Je traint in een groep van maximaal zes combinaties.

Vragen kunnen altijd gesteld worden tijdens de les of door een whatsapp te sturen.
Een les duurt 45 minuten. Indien er juiste speelmaatjes zijn kan er aan het einde van de les los gespeeld worden.

Individuele puberbegeleiding

Wil jij liever niet in een groep trainen, dan kun je bij mij ook terecht voor individuele puberbegeleiding. Tijdens de 45 minuten durende les begeleid ik jou met de opvoeding van jouw puber. De les is een combinatie van theorie, praktijkoefeningen en is er ruimte voor vragen.

Meer over de individuele puberbegeleiding >

Algemene informatie

Wat heb je nodig bij de les, wat is een goede beloning en andere vragen vind je bij de algemene informatie Bewust Liefdevol Opvoeden.

Zo ziet een les er uit

Puber informatie

Puberteit vanaf 6 maanden

Een nieuwe fase is aangebroken bij de hond. De hond heeft door de hormonen in zijn lijf andere prioriteiten dan jij. Honden zijn neusdieren, dus daar mag je rekening mee houden.
Geuren krijgen nog meer betekenis. Reuen weten dat er teven zijn en teven weten dat er reuen zijn.
Ieder graspolletje en takje wordt besnuffeld alsof het leven van je hond ervan af hangt. Geef jouw hond de gelegenheid om te snuffelen, gemiddeld heeft een hond 10 seconden nodig per polletje, heeft de hond korter mogen snuffelen, dan snuffelt hij langer bij het volgende takje.
Pas de afstand van de wandeling aan. Liever iets minder lang qua afstand en meer tijd om te snuffelen.

In het hoofd van de honden gebeurt ontzettend veel, bepaalde gebieden van de hersenen worden kleiner en andere gebieden worden groter. Dat ze af en toe niet weten wat bijvoorbeeld de cue “zit” betekent kan dus kloppen! Help jouw hond dan even.
Humor & geduld is heel belangrijk tijdens deze periode.

Jouw puber doet het allemaal niet expres! 

Juist in de puberteit is het belangrijk om de stappen in je training weer even kleiner te maken. Door bijvoorbeeld de afstand te vergroten van wat jouw hond lastig vindt of omdat hij super enthousiast is, de beloningsfrequentie te verhogen, zodat jouw hond jou begrijpt.

Het is ook heel belangrijk dat je humor blijft houden bij de opvoeding van een puber, want af en toe doen ze dingen dat je denkt “hoe ” en vooral “waarom doe je dit nu”??

Frustratie op laten lopen bij jezelf heeft geen zin. Jouw hond doet het allemaal niet expres!
De meeste rassen zijn pas tussen de 2½ – 3 jaar en soms zelfs pas met 4 jaar geestelijk én lichamelijk volwassen.
GEDULD is misschien wel het belangrijkste.

En kijk naar wat er vooral WEL goed gaat, want er gaat ook veel wel goed. Wees trots op jouw puber!

Hierkomen, doe ik het of doe ik het niet?!

We zijn zuinig op onze pup, maar als hij pubert dan klikken we massaal de lijn eraf. Terwijl luisteren in deze periode veel moeilijker is. De hond leert als hij van je afloopt en jij zegt dan hier; hierkomen betekent leuke dingen doen, waar ik zin in heb! En dat is niet wat je wilt, toch?

Hierkomen mag betekenen dat jouw hond bij jouw komt, omdat jij dat aan jouw hond hebt geleerd. Zorg daarom dat jouw hond altijd een beloning ontvangt. Beloningen zijn er in vele vormen, kijk wat jouw hond het lekkerst of het leukst vindt,

  • Een puberende hond kun je beter aan de lijn houden.
  • Het is jammer dat jouw hond van jou leert dat hier betekend; zover mogelijk weglopen en mijn neus achterna gaan.
  • Zorg voor succes en zorg dat jouw hond goede leerervaringen opdoet bij de cue hier. En dat is naar jou komen en niet de andere kant oplopen.