Cursusinformatie bewust liefdevol opvoeden

Benodigdheden voor iedere les

  • bij voorkeur een lijn van 2½-3 meter, hoe langer de lijn hoe minder de hond aan de lijn trekt.
  • liever een goed passend tuig dan een halsband. Waarom wij voor een tuig kiezen i.p.v. een halsband kun je hier lezen.
  • een lang niet piepend speeltje.
  • 3 tot 5 verschillende soorten beloningsbrokjes.
  • een groot kleed of handdoek o.i.d. wat vies en nat mag worden en waar de hond helemaal op kan liggen.
  • poepzakjes.

Wat vindt jouw hond een beloning?

Belonen gewenst gedrag, maar iedere hond ervaart een beloning anders. De ene hond is dol op voer en de ander op een trekspel. Wij leren jou om tijdens de training verschillende beloningen in te zetten, maar vragen ook jou om uit te zoeken wat jouw hond de ultieme beloning vindt. Naast stem, voer en spel kun je ook je omgeving gebruiken als beloning.
Wat is een omgevingsbeloning = alles wat jouw hond leuk vindt. Denk aan snuffelen, wandelen, met een andere hond spelen, samen rennen met jou, zwemmen, graven.

Wees creatief, alles wat jouw hond leuk vindt kun je als beloning inzetten.

Nog niet alle inentingen gehad, en nu?

Hoewel je pup nog niet alle entingen heeft gehad, raden wij toch aan om zo snel mogelijk te starten met de puppycursus. Pup zijn vaak nog maternaal beschermt.
Alle honden die bij ons trainen zijn geënt of hebben een titerbepaling, waardoor de kans op besmetting nihil is.

Je ontvangt na afronding van de puppycursus een certificaat van deelname. Je kan aansluitend zoveel cursussen volgen met jouw hond zolang jullie er beiden plezier aan beleven. Vergeet niet dat een hond (en misschien jij ook niet) nooit uitgeleerd is en het geweldig vindt om met jouw samen te werken.

Veel gestelde vragen

Mijn leuke pup heeft scherpe tanden en nu?

Een veelgestelde vraag is hoe je een pup kan afleren te bijten en waarom een pup bijt. Al jouw antwoorden rondom puppy tanden kun je hier lezen.

Rijgedrag; seksueel gedrag of vermoeidheid?

Waarom jouw pup rijgedrag vertoont heeft in de meeste gevallen niets met seksueel gedrag te maken. Wat het wel is kun je hier lezen.

Heb ik een dominante hond of speelt er wat anders?

Wij krijgen regelmatig van eigenaren vragen dat ze denken dat hun hond dominant is of dominant gedrag vertoont. Wat voor vragen bedoel je dan horen wij je denken?

  • dat de hond opspringt tegen de eigenaar of andere personen
  • trekt aan de lijn
  • blaft naar andere honden of uitvalt aan de lijn
  • rijgedrag vertoont
  • op de bank of bed liggen
  • gromt als je iets wilt afpakken van de hond (daarom altijd ruilen)
  • of dat de eigenaar denkt dat hij de baas moet zijn over de hond

Waarom bovenstaande niets met dominantie te maken heeft kun je in dit artikel lezen. Wil je meer weten over dominantie dan kan ik je de online lezing van Monique Bladder aanraden.

Waarom moet ik 3 tot 5 verschillende voertjes meenemen?

Je mag verschillende voertjes meenemen tijdens de les, van minder lekkere voertjes tot echt hele lekkere voertjes. Bij sommige oefeningen is het handig om minder lekkere voertjes te gebruiken. Jouw hond bepaald wat lekker is en wat niet. Voertjes waar hij het thuis prima op doet kunnen op de hondenschool totaal niet interessant zijn.
Je kan ook zeker het eigen voer gebruiken om mee te trainen.
Wij kunnen zien of jij een goede motivatie gebruikt tijdens de training. Nogmaals, wij willen niet dat je de hond lokt, maar wel de hond graag motiveren om samen met jou te werken.
Zie de beloningen die je aan jouw hond geeft maar als salaris. Jouw salaris stopt ook niet, dus waarom zou je het belonen achterwege willen laten op den duur. Lees meer over waarom je 5 verschillende voertjes mag meenemen.

Lawaai is leuk training

Eén ding wat wij niet oefen tijdens de groepslessen is lawaai training. Maar wij vinden het wel erg belangrijk dat jouw hond went aan allerlei geluiden.
Denk aan alledaagse geluiden, maar ook een trein, auto’s, harde geluiden, vuurwerk, enzovoorts. Als je onderstaande link aanklikt dan krijg je tips hoe je dit thuis kan trainen. Waarom ik dit niet in een groep train kun je hier lezen.