Puppycursus Bewust liefdevol opvoeden

Je kunt de puppycursus volgen in groepslessen, maar ook een individuele training is mogelijk.

Voor wie en wanneer beginnen?

Puppy’s van alle rassen zijn vanaf 8 weken welkom bij Hondenschool Fun for 2. De eerste les is een privéles, maar toch raden wij aan om de pup eerst een aantal dagen tot een week te laten wennen aan zijn nieuwe huis. Tijdens de privéles kan de hond rustig wennen aan het veld, de geluiden en geuren. Ook wij kunnen kennis maken en er is tijd om eventuele vragen te beantwoorden. Daarnaast vertel ik je een deel theorie en leer ik je meteen ook al een aantal basisoefening om de instroom in de groep makkelijker te maken en waar je thuis meteen mee aan de slag kan.
Om verzekerd te zijn van een plekje in de puppycursus raad ik je aan om je pup tijdig aan te melden.

Bewust liefdevol opvoeden

Geen enkele les is hetzelfde, natuurlijk zijn er een aantal basisoefeningen, maar die probeer ik iedere les weer in een ander jasje te gieten. De oefeningen hebben natuurlijk betrekking op de dagelijkse praktijk. Ik  leer jou niet om  je hond achter een brokje aan te lopen, maar om voor jou te werken. Ook werk ik vanuit rust, want dan kan de hond leren.

Ik geef les volgens de Bewust liefdevol opvoeden methode, een visie die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld en waar ik volledig achter sta.
Mijn doel is dat jij leert d.m.v. de handvatten die ik jou aanbied hoe je de hond kan opvoeden en trainen, maar wel op een vriendelijke manier zodat jullie er beiden veel plezier aan beleven. Het resultaat is uiteindelijk een hond waar jij mee kan lezen en schrijven en die graag naar je luistert.

Puppycursus BASISpakket – groepslessen

Je legt met deze cursus een mooie basis voor de verdere opvoeding van jouw hond. Je traint in een groep van maximaal zes combinaties.

Je start met een privéles en hebt dan nog 11 groepslessen in de puppycursus. Na deze cursus heb je de mogelijkheid om door te stromen naar de pubercursus.

Je ontvangt bij aanmelding twee PDF bestanden die je meteen kunnen helpen bij de opvoeding van jouw pup, namelijk; de puppyperikelen en de algemene informatiegids.
Na de privéles ontvang je de handout van de privéles via whatsapp.

Gedurende de cursus ontvang je via whatsapp nog verschillende uitgewerkte oefeningen die behandeld zijn tijdens de les en theorie zoals wat is een stress(emmer), lichaamstaal en communicatie, hoe leert een hond (leerprincipes), dominantie, angst en agressie.

Vragen kunnen altijd gesteld worden tijdens de les of door een whatsapp te sturen.
Een les duurt 45 minuten. Indien er juiste speelmaatjes zijn kan er aan het einde van de les los gespeeld worden.

Individuele puppybegeleiding

Wil jij liever niet in een groep trainen, dan kun je bij mij ook terecht voor individuele puppybegeleiding >>

Algemene informatie

Wat heb je nodig bij de les, wat is een goede beloning en andere vragen vind je bij de algemene informatie Bewust Liefdevol Opvoeden.

Zo ziet een les er uit

 • Ik behandel oefenen zoals; zit, af, plaats, wandelen aan een ontspannen lijn, niet doen.
 • Voor de hier heb ik meerdere oefeningen, zodat de hond leert om direct naar je toe te komen.
 • Maar ook verzorgingsoefeningen, puppy gym voor lichaamsbewustwording en verschillende ondergronden.
 • Socialiseren, het is belangrijk dat de hond tijdens de socialisatieperiode (maar ook daarna!) zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet met andere mensen en dieren om ervoor te zorgen dat hij of zij uitgroeit tot een stabiele en sociale hond.
 • Ik leer je omgaan met het ongewenst gedrag van jouw hond, hoe je dit kan voorkomen en kan ombuigen naar gewenst gedrag.
 • Ik geef jouw handvatten zodat je probleem gedrag kan voorkomen.
 • Maar ook hoe jij jouw hond mentaal kan uitdagen.
 • Ik ga je ook zelfbeheersingsoefeningen leren.
 • Ik leer je dat de hond mag kijken naar zijn omgeving zonder daar iets mee te hoeven.
 • Contact komt in alle oefeningen aan bod.
 • Welke beloningen kun je allemaal inzetten, naast voer?