Naast de opvoeding en trainingscursussen bieden wij verschillende Balans & coördinatien cursussen aan.
Leuk zijn ze zeker, maar ook erg zinvol, omdat het o.a. helpt om de hond meer zelfvertrouwen te geven. Maar ook bewustwording creëren van het hondenlijf of de hond mentaal moe leren maken is heel nuttig. Als voorbereiding op een hondensport, maar ook om een lijf in goede conditie te houden of gewoon omdat het een hele mooie manier van samenwerken is.
Een hond mentaal moe leren maken is voor jezelf, maar ook voor de hond heel prettig en geeft veel voldoening.

Je kan kiezen uit verschillende cursussen zowel in groepsverband als individueel.

Balans & Coördinatie

Voor wie is het geschikt? Jonge honden ter voorbereiding voor de sport, revalidatie na een blessure, de oudere hond om het lijf lekker soepel te houden en verder voor alle honden die het leuk vinden om samen met hun baas één uurtje in de week bezig te zijn.
We werken vanuit rust en leren de honden bewuster om te gaan met hun lijf tijdens de verschillende oefeningen. Ook aan zelfvertrouwen en concentratie wordt zeker gewerkt.

De lessen worden altijd in de hal binnen gegeven.

Fun in de MIX

In deze nieuwe cursus behandelen gaan we aan de slag met een nieuwe hondensport; snuitgolf. Ook komt balans & coördinatie aan bod en gaan we aan de slag om de vaste puzzels uit de speelotheek aan te leren en neem ik jullie mee in de wereld van hersenwerk. Rally-O met allerlei gehoorzaamheidsoefeningen, maar ook de onderdelen huiskamerzoeken en zoeken van neusspel komen voorbij.
Alle disciplines kunnen zeer goed gecombineerd worden, omdat er veel overlap is. Een aantal kernwoorden daarbij zijn concentratie, lichaamsbewustwording, zelfvertrouwen en beheersing.

Have FUN >

Balans & coördinatie is geschikt voor bijna alle honden en je kan kiezen voor groepslessen of individuele begeleiding. Deze lessen kun je volgen om uiteenlopende redenen, zoals bijvoorbeeld om te revalideren na een operatie of blessure. Dat kan in samenspraak met je behandeld arts of fysiotherapeut, maar ook om;

  • bewustwording te creëren van het hondenlijf.
  • als voorbereiding op een hondensport.
  • maar ook om het hondenlijf in goede conditie te houden.
  • of gewoon omdat het een hele mooie manier van samenwerken is.

Wil jij liever niet in een groep trainen omdat jij of jouw hond dat lastig vindt? Je kan een individuele lessenkaart bij mij aanschaffen om wekelijks of tweewekelijks samen met jouw hond te komen trainen.
Afhankelijk van de dag en tijdstip train je met 4 tot 6 honden in een groep, als je voor groepslessen hebt gekozen.
Balans & coördinatie omvat veel oefeningen en kunnen we eindeloos variëren met de verscheidenheid aan materialen die we in de loop van de jaren verzameld hebben. Gelukkig komen er steeds nieuwe producten op de markt.
Bij slecht weer wijken we uit naar de binnen locatie, zodat we fijn continuïteit kunnen aanbieden.