Samen met jouw speurneus aan de slag

Zoek de juf!

Ga samen met jouw speurneus aan de slag.

Een hond doe je geen groter plezier dat hij met zijn neus mag werken. Bij Zoek de juf! mag jouw speurneus zijn neus achterna om de vermiste juf op te zoeken. Hoe gaaf is dat!
Weet dat we werken zonder pijn, schrik, intimidatie en dwang. Met andere woorden we dwingen de hond nergens toe, hij mag zelf zijn neus achterna.

Voor wie?

Zoek de juf! is voor alle hondeneigenaren geschikt, voor honden vanaf 10 weken tot senior. Speuren zorgt voor veel zelfvertrouwen bij de hond, want hij mag zijn neus gebruiken om de juf te zoeken. En jij mag op de neus van de hond vertrouwen én de hond leren lezen dat hij nog steeds op het goede spoor zit.
Alle honden kunnen speuren, zowel groot als klein.
Ook zeer geschikt voor honden die niet in een groep kunnen trainen.

De lengte van de sporen worden aangepast aan mens èn hond.

Kies de vorm die bij jou past.

Bij Zoek de juf! / speuren is het mogelijk om verschillende opties te kiezen wat betreft speuren:
► individuele les
► duo les
► speuren in een groep

Je kan zelf de frequentie van het speuren bepalen. Dit kan iedere week, om de week of 1x per maand zijn. Of een andere frequentie!

 

Hoe gaat het in zijn werk & wat neem je mee / gebruik je?

Wij leren jou jouw hond lezen, zodat je weet dat hij nog op het juiste spoor zit.Maak ook hoe je het beste de lijn kan vasthouden. Wat doe je bij de start van een spoor en hoe je kruisingen uitwerkt en de lijnvoering. En verder alles wat er nog bij komt kijken.

Je mag van ons een 10 meter biothane lijn lenen. We hebben 2 verschillende maten.
Jouw hond mag bij het speuren een goed passend tuig dragen. Heb je geen tuig, geef het aan ons door. Wij hebben tuigen te leen en te koop.

Graag een rugzak meenemen waarin je water voor jezelf en jouw hond, voertjes, speeltje en andere benodigdheden kan meenemen. Heeft jouw hond een intolerantie voor een bepaald eiwit laat het ons weten, dan kunnen we kijken of we hieraan kunnen voldoen (graag altijd zelf wat meenemen).
We speuren in de buurt van Hardenberg. Dit kan in het bos zijn of op een andere locatie. Afhankelijk van het niveau van de hond.

Wanneer & speurles boeken

Speuren kan op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Kijk voor beschikbaarheid in de agenda en plan meteen je speurles.

De Speurjuffen

De juffen stellen zich hieronder aan je voor.
Carine wordt momenteel door Lenny opgeleid tot speurjuf. Lenny heeft al geruime tijd ervaring met het speuren. Zij heeft voor haar eigen stichting honden opgeleid om vermiste huisdieren te zoeken.

Carine Eshuis

Ik ben Carine Eshuis, een positief ingesteld blij ei. Ik ben woonachtig in Hoge Hexel samen met mijn man, 2 mensenkinderen, 3 kattenkinderen en 2 hondenkinderen.
Jarenlang heb ik met veel plezier bij verschillende dierenasiels en pensions gewerkt en heb daar veel kennis omtrent honden(gedrag) opgedaan. De laatste jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest op fotografie- en mediumschapsgebied binnen mijn eigen bedrijf.
Een tijd geleden begon het toch weer te kriebelen om met dieren te gaan werken, maar wat precies wist ik niet. En toen was daar de vacature voor speurjuf bij Hondenschool Fun For 2. Alles in mij riep heel hard JAAAAA, DAT IS HET! Hoewel ik geen ervaring had met het speuren, leek me dit een geweldige, plezierige manier van werken met honden en ja hoor, mijn gevoel klopte volledig!
Ik hou er enorm van om buiten (in het bos) te zijn en laat dat nou net de werkplek voor de speurlessen zijn.
Ik heb er enorm veel zin aan om de speurlessen te verzorgen en probeer van elke “Zoek de juf” les een feestje voor hond en eigenaar te maken!

Lenny Temmink

Aangenaam, Lenny is de naam die mijn ouders mij in 1981 hebben gegeven en waar ik sindsdien nog steeds naar luister (inmiddels zonder clicker of een beloning). Ik ben dol op dieren en verbaas me na ongeveer 14 jaar werken met honden en gedrag nog steeds over wat ze ons allemaal kunnen vertellen zonder woorden te gebruiken. Voor diegenen die mij nog niet kennen, ik heb dat zelf nog niet geleerd spijtig genoeg. En dan zegt men dat mensen slimmer zijn dan dieren…ik weet het zo net nog niet. Honden hebben veel prachtige eigenschappen. De gedachte dat ik (mijn) honden dingen mag leren heb ik veranderd in dat ik mag leren van hen. Ik hoop veel mooie combinaties van mensen en hun knappe aspirant speurneuzen kennis te mogen laten maken met de wereld van geuren, sporen en de vertaling ervan in gedrag. Ik help je graag, vanuit de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, om samen met je hond een nog fijnere samenwerking en vertrouwensband te krijgen. Onder andere omdat de hond jou spiegelt, dus ook tijdens de speurlessen kan of mag je leren van je hond….en van jezelf natuurlijk. Het heeft voor mij de band met mijn honden nog zoveel meer verbreed en verdiept. Dat gun ik jou ook!