Hondenspeelotheek

Fun for brains

De hondenspeelotheek is een extra dienst die vanuit Hondenschool Fun for 2 wordt aangeboden aan iedereen die een hond heeft. Ben je geen cursist, geen probleem, ook dan mag je puzzels lenen. Hondenpuzzels; er zijn er veel en sommige zijn best prijzig en wat vindt jouw hond leuk. Daarom heeft Hondenspeelotheek Fun for brains  meer dan 150 puzzels te huur. Zo kun je iedere 2 weken een andere puzzel huren en stimuleer je jouw hond continu met een nieuwe puzzel.

LAAT JOUW HOND NOOIT ALLEEN MET DE PUZZELS!
PUZZELEN DOE JE SAMEN!

Openingstijden

Je kan de puzzels huren tijdens de lestijden van hondenschool Fun for 2. De lestijden van de privélessen, individuele begeleiding en gedragsbegeleiding overdag staan NIET op de site.
Je mag altijd contact opnemen om een afspraak te maken. 06 41378055

Waarom hondendenksport / puzzelen / hersenwerken?

Een hond mentaal uitdagen is erg belangrijk naast voldoende beweging en rust. Je hebt veel verschillende mogelijkheden om jouw hond mentaal uit te dagen. Hondendenksport is één van de mogelijkheden. Wist je dat 15 minuten puzzelen met jouw hond gelijk staat aan minimaal 1 uur wandelen, mentaal gezien.

Hoe lang puzzel je?

Het puzzelen moet je opbouwen. Het kan best zijn dat je in het begin maar 1 tot 5 minuten per sessie kan puzzelen. Vermoeidheidsignalen zijn belangrijk om te herkennen.  Denk aan; weglopen, hijgen, wallen onder de ogen.
Puzzels die te moeilijk zijn kunnen ervoor zorgen dat de hond stopt of uit frustratie gaat slopen. Jouw hond helpen of aanmoedigen mag daarom altijd, net als even stoppen om het op een later moment weer te proberen.

Puzzelen geeft veel voldoening

Er zijn meer dan 15 technieken die de hond eerst apart mag aanleren en daarna kunnen meerdere technieken gecombineerd worden. Belangrijk is dat alle technieken goed worden opgebouwd en aangeleerd. Frustratie kan bij te snelle opbouw om de hoek liggen, weet dat dit niet leuk is voor de hond.
Puzzelen geeft jouw hond veel voldoening en het leuke is dat je het samen doet wat de band onderling alleen maar versterkt.

Vergelijk het met 4, 50, 100, 1000, 5000 en dan 10.000 puzzelstukjes

Ik verhuur beginnerspuzzels, iets moeilijker, moeilijker en heel vergevorderde puzzels. Jouw hond kan ook voorkeur voor een bepaald materiaal hebben, daarom hebben wij puzzels van hout, plastic en stof.
Iedere hond kan puzzelen, maar toch is het verstandig om pas vanaf 4-5 maanden te beginnen met hondendenksport.
Daarvoor kun je met verrijking veel doen. Dat betekent de hond kennis laten maken met veel verschillende materialen, zonder dat er direct voer in het spel is.

Beschrijving bij iedere puzzel

Jaylin, de witte herder op de foto’s hieronder, heeft samen met haar begeleider Jacqueline bij alle puzzels een beschrijving gemaakt. Duidelijke beschreven stappen met foto’s. Ook zijn er filmpjes gemaakt. Op de facebookpagina van Hondenschool worden regelmatig tips gedeeld.

Puzzelen bij blessure of na operatie

Honden die een blessure hebben of geopereerd zijn kunnen veel aan hondendenksport hebben, om de periode dat ze minder mogen of kunnen bewegen te overbruggen. Daarom is het belangrijk om  te overleggen met de desbetreffende arts/ deskundige / fysiotherapeut of jouw hond erbij mag staan of moet liggen. Dit om te weten welke puzzels geschikt zijn. Je wilt namelijk niet dat het kwetsbare gebied door het puzzelen teveel belast wordt.

De spelregels voor het huren van een puzzel

Je huurt een puzzel voor twee weken. Wel vraag ik borg van € 35, deze krijg je terug als je alles heel en schoon weer inlevert.
€ 3,50 – Losse puzzel
€ 3,25 – Strippenkaart van 5 puzzels (€ 16,25)
€ 3,00 – Strippenkaart van 10 puzzels (€ 30,-)

BELANGRIJKE TIPS

  • Honden mogen met hun poten werken mits gericht en beheerst.
  • Puzzelen op een verhoging kan voor grote hondenrassen prettiger zijn en kan voorkomen dat de hond met zijn poten wil werken.
  • Bij een gladde vloer is een stroeve ondergrond zeer gewenst, waar de puzzel en de hond op kan staan. Denk aan een kleed of yogamat.