Neusspel workshop

neusspel_logo_400Doe-workshop

De workshop Neusspel is een echte doe-workshop, je gaat samen met jouw hond aan de slag. En dit betekent niet dat je toekijkt hoe de instructeur voor jouw hond het spoor uitloopt en je vervolgens verder toekijkt hoe jouw hond gaat speuren. Nee, je doet actief mee! Dit betekent dat je zelf het spoor uitloopt of het voorwerp verstopt. Jouw hond zoekt jouw geur en jij observeert jouw hond actief tijdens het speuren of zoeken. Doordat je zelf actief bezig bent tijdens de oefeningen ontstaat er interactie tussen jou en jouw hond. Dit draagt op een positieve manier bij aan de onderlinge band. Tevens zorgt het zelf uitvoeren van de oefeningen er ook voor dat je deze beter onthoudt en zo thuis direct aan de slag kunt gaan. Uiteraard krijg je van ons de juiste begeleiding en handvatten aangereikt.

Uniek in Nederland

De workshop neusspel is de enige workshop in Nederland die zich onderscheidt van andere workshops waarbij denkspelletjes voor honden wordt aangeboden.
Tijdens de workshop neusspel wordt bij alle speur-en zoekspelletjes zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de geur van de baas, in plaats van direct het gebruiken van snoepjes. Dit is niet omdat wij tegen het gebruiken van snoepjes zijn, maar juist omdat het zo leuk is om je te laten ervaren dat er meer mogelijkheden zijn!

Hierdoor is neusspel zeer geschikt voor honden “met een maatje meer” die niet kunnen trainen met snoepjes of voor honden met een (tijdelijke) fysieke beperking.

Jij bepaald zelf op welke manier je jouw hond beloond, dit kan zijn met het gevonden voorwerp, jouw stem, een snoepje of natuurlijk jouw eigen invulling.