Neusspel

neusspel_logo_400Neusspel op de hondenschool

Tijdens de lessen Neusspel gaan wij je de volgende onderdelen leren; speuren, zoeken en huiskamerzoeken. De eerste les is een theorieles, met een klein stukje praktijk. De volgende lessen ga je samen met jouw hond actief aan de slag. En dit betekent niet dat je toekijkt hoe de instructeur voor jouw hond het spoor uitloopt en je vervolgens verder toekijkt hoe jouw hond gaat speuren. Nee, je doet actief mee! Dit betekent dat je zelf het spoor uitloopt of het voorwerp verstopt. Jouw hond zoekt jouw geur en jij observeert jouw hond actief tijdens het speuren of zoeken. Doordat je zelf actief bezig bent tijdens de oefeningen ontstaat er interactie tussen jou en jouw hond. Dit draagt op een positieve manier bij aan de onderlinge band. Tevens zorgt het zelf uitvoeren van de oefeningen er ook voor dat je deze beter onthoudt en zo thuis direct aan de slag kunt gaan.

En dan?

Tijdens de lessen krijg je van ons de juiste begeleiding en handvatten aangereikt. Je gaat thuis aan de slag om het geleerde op de hondenschool te oefenen. Door zelf regelmatig te trainen kunnen we tijdens de lessen meer uitdagingen aanbieden. En de geleerde speuronderdelen uitbouwen en moeilijker maken.

Neusspel bij je thuis!

Soms komt een dag of datum niet uit om de lessen of workshop neusspel te volgen. Of je hebt een hond die om welke reden dan ook een workshop in groepsverband niet kan bijwonen. Niet getreurd want je kunt de workshop neusspel ook bij je thuis laten komen!
Tevens zijn de lessen neusspel zeer geschikt voor honden met een (tijdelijke) fysieke beperking of bazen die graag individuele lessen volgen! Het is mogelijk om eenmalig of frequent een les neusspel te volgen.

De trainer komt bij je thuis en zal beginnen met een klein stukje theorie. Hierna zullen jij en jouw hond kennis maken met diverse neusspellen. Direct in jouw eigen omgeving, binnen- en buitenshuis. De trainer zal je coachen en laat je alle speur- en zoek mogelijkheden van jouw eigen woonomgeving zien. Daarnaast hebt je alle aandacht van de trainer omdat er geen andere cursisten aanwezig zijn.

Samen met de honden uit de buurt

Individuele lessen neusspel kunnen ook in twee- of drietallen gevolgd worden. Erg leuk om eens te doen samen met jouw buurthonden- en bazen. De instructeur komt dan bij je thuis en gaat samen met jou en maximaal nog 2 andere honden en hun bazen in jouw buurt op stap. Zij laat je daar zien welke neusspellen je in jouw eigen buurt gemakkelijk kunt uitvoeren.

De lessen Neusspel worden in Hardenberg gegeven. De duur van de lessen hangt af van de frequentie van de lessen. Lessen zijn mogelijk vanaf 30 minuten.

Meer informatie? Neem dan met ons contact op!