Balans & Coördinatie gevorderd

Balans & Coördinatie gevorderd bestaat uit 8 lessen van 45 minuten. We gaan de oefeningen uitbouwen die je bij Balans & Coördinatie beginners hebben geleerd. Daarnaast wordt het plankenparcours en de tonnen & krukjes er aan toegevoegd.

Cavaletti training

Ook in de gevorderde cursus komt de cavaletti weer aan bod. In plaats van 5 palen gaan we met 9 palen werken. We gaan het uithoudingsvermogen opbouwen. Zodra je hond een goed ritme heeft gevonden kunnen we in hoogte gaan veranderen of de palen in een cirkel zetten. Het ziet er zo simpel uit, maar het vergt enorm veel van het hondenlijf!

Balanskussen & balansei training

Zodra je hond de basis van de grondoefeningen en op het balansei beheerst gaan we de oefeningen uitbouwen, met o.a. positieveranderingen, hoofdbewegingen en pootbewegingen.

Plankenparcours

Met het plankenparcours kun je je hond verschillende dingen leren. Natuurlijk balans, maar ook lopen op een smal oppervlak. Maar het heeft ook zeker effect op het concentratievermogen van je hond en het versterkt het contact tussen jou en je hond. Je leert je hond zonder druk te lopen over het plankenparcours. Bij het uitbouwen kun je werken met verschillende posities, hoogtes, breedtes, maar je kan ook combineren met de cavaletti en de balanskussens.

Tonnen & krukjes training

Met deze training gaan we vooral werken aan het bewustzijn en de coördinatie van de voeten van je hond. Hiervoor maken we gebruik van tonnen & krukjes. Oefeningen zijn de bijvoorbeeld “pivot”, maar leren we jou hond ook over tonnen & krukjes lopen, met twee voorpoten erop of met twee achterpoten op de ton*.

*Is niet geschikt voor honden met HD, ED, heup- en rugklachten, spondylose, artrose en andere gewrichtsklachten.

Gymnastiekoefeningen

Het doel van gymnastiekoefeningen is de flexibiliteit van je hond te stimuleren en te onderhouden. Met alle oefeningen is het belangrijk om tweezijdig te werken. Het kan dan je hond een voorkeurshouding van zichzelf heeft of door de manier van werken met zijn baas. Het is niet erg dat je hond een voorkeurshouding heeft, tenzij het de beweging van je hond belemmert.

Oefeningen zoals wiebelkontje, rondje rechts & links, opzitten, buigen komen aan bod. Alle oefeningen behandelen andere spiergroepen.