Balans & Coördinatie beginners

Tijdens de 8 lessen van Balans & Coördinatie beginners behandelen we verschillende oefeningen. We maken gebruik van cavaletti, balanskussens, balanspinda’s en balanseieren. Je hond wordt zich beter bewust van zijn lijf. Daarnaast helpen de oefeningen je hond om meer zelfvertrouwen te krijgen, waardoor ze vrijer worden in het dagelijks leven. Door ook gymnastiek oefeningen in te zetten stimuleren en onderhouden we de flexibiliteit van de hond.

Cavaletti training

Is een fijne manier om je hond stabiel drafwerk aan te leren. Honden worden zich bewuster van het lijf. Door de cavaletti leert je hond zijn voeten te plaatsen terwijl hij draaft.
Ook helpt het bij de opbouw van bespiering voor (sport)honden, maar ook voor revalidatie na blessure.
Cavaletti is tevens geschikt om gangwerk te verbeteren.Je hond leert zich ook beter te concentreren op zijn lijf en beweging, wat ze helpt bij het omgaan met externe prikkels.

Balansei training

We beginnen met het ei altijd met grondoefeningen. Je hond kan op deze manier kennis maken met het ei. Doel is uiteindelijk dat de hond met twee poten op het ei staat, met de ellebogen op het ei en uiteindelijk met vier poten op het ei.
Met deze oefeningen gebruikt de hond bijna al zijn spieren. Iedere oefening behandeld weer andere spiergroepen.
We zorgen dat de hond eerst de basis oefeningen onder knie krijgt en dan kunnen we de oefeningen gaan uitbouwen (gevorderden)

Gymnastiekoefeningen

Het doel van gymnastiekoefeningen is de flexibiliteit van je hond te stimuleren en te onderhouden. Met alle oefeningen is het belangrijk om tweezijdig te werken. Het kan dan je hond een voorkeurshouding van zichzelf heeft of door de manier van werken met zijn baas. Het is niet erg dat je hond een voorkeurshouding heeft, tenzij het de beweging van je hond belemmert.

Oefeningen zoals wiebelkontje, rondje rechts&links, opzitten, buigen komen aan bod. Alle oefeningen behandelen andere spiergroepen.

Balanskussen training

Balanskussens zijn er in verschillende maten. De hond kan er met twee voorpoten of twee achterpoten opstaan of met 4 poten op het balanskussen van 80cm. Je hond leert balans te houden op een instabiel oppervlak. Je kan vele oefeningen doen op het balanskussen, zoals “pivot”, “wiegen” of verandering van positie.