Fun cursussen

De cursussen hebben allemaal een doel, en ook overlappen ze elkaar waardoor een combinatie tussen beide ook heel goed mogelijk is. In het kort vertel ik hieronder over iedere cursus, wil je er meer over lezen klik dan op lees meer bij de gewenste cursus. Voor alle rassen/kruisingen vanaf 8 weken zijn deze cursussen geschikt, het volgen van een privéles is niet nodig voor deze cursussen.

Nadac Hoopers – NIEUW

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
De hond mogen een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. Jij blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. Jouw hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. Hij mag dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met jou.
Lees meer >

Klautergym voor puppy’s – NIEUW

Vanaf 8 weken is het mogelijk om je pup op te geven voor deze cursus. Omdat de pups nog volop in de groei zijn en nog niet voldoende spierkracht hebben worden de Balans & Coördinatie oefening allemaal aangepast. Daarnaast mogen ze kennis maken met allerlei verschillende materialen. De cursus heeft o.a. tot doel om jouw pup zich bewust van het lichaam te maken ter voorbereiding van sport, show of huishond.
Lees meer >

Balans & Coördinatie

Voor wie is het geschikt? Jonge honden (vanaf 9 maanden) ter voorbereiding voor de sport, de oudere hond om het lijf lekker soepel te houden en verder voor alle honden die het leuk vinden om samen met hun baas één uurtje in de week bezig te zijn.
We werken vanuit rust en leren de honden bewuster om te gaan met hun lijf tijdens de verschillende oefeningen. Ook aan zelfvertrouwen en concentratie wordt zeker gewerkt.
Lees meer >

Body & Brains

In deze vernieuwde 10 weekse cursus behandelen we iedere les een onderdeel van Balans & Coördinatie. Ook gaan we aan de slag om de vaste puzzels aan te leren en neem ik jullie mee in de wereld van hersenwerk.
Beide disciplines kunnen goed samen omdat er veel overlap is. Een aantal kernwoorden daarbij zijn concentratie, lichaamsbewustwording, zelfvertrouwen en beheersing.
Lees meer >

KIDScursus

De KIDScursus is speciaal bedoeld voor alle kinderen vanaf  8 t/m 16 jaar, die zelf willen (leren) trainen met hun hond.
Op een leuke en verantwoorde manier werken we aan een goed en veilig contact tussen de kinderen en de hond.
Door samen leuke dingen te doen, groeit hun onderlinge band en ontstaat een veilige relatie, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.
Lees meer >