Tijdens de cursus Bewust liefdevol opvoeden maak ik gebruik van diverse materialen om zo de vertaalslag naar de praktijk te kunnen maken. Iedere hond is een individu en op maat lesgeven hoort daarbij. Iedere les is daarom afwisselend en je bent allemaal tegelijkertijd aan werk. Ik werk met maximaal 6 combinaties op het veld, daardoor kan ik je veel persoonlijk aandacht geven.

Als jij bereid bent te investeren in de relatie met jouw hond, zodat jij de hond krijgt die jij voor ogen hebt èn waar je mee door één deur kan, dan ben je bij Hondenschool Fun for 2 aan het juiste adres. Ik train op een vriendelijke en respectvolle manier zowel naar jou maar ook naar de hond. Het is namelijk zoveel leuker om op een ontspannen en respectvolle manier jouw hond iets te leren. Die vriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Ik ga vriendelijk met jou om en verwacht hetzelfde van jou ook richting jouw hond.

Expert worden

Ik wil dat jij expert wordt van jouw eigen hond. Dat jij weet wat de behoeftes zijn van jouw hond, zodat je daar op kan inspelen en hem kan begeleiden.

Het opvoeden van een hond kost veel tijd en energie. Daar ben je met 12 lessen niet klaar mee. Jouw hond doorloopt allemaal fases en tijdens die fases mag jij hem begeleiden. Een grote hond is op een leeftijd van gemiddeld 2,5-3 jaar pas echt volwassen, sommige rassen zijn pas met 4 jaar volwassen..
Ik werk welzijnsgericht tijdens alle cursussen, dat betekent dat ik geen pijn, schrik, intimidatie of dwang gebruik. Wel leer ik je heel consequent te zijn, duidelijk regels te gebruiken en mag je jouw hond zeker begrenzen.
Ik wil je bewust maken in wat de hond vertelt met zijn lichaamstaal. Honden hebben namelijk een heel scala aan mogelijkheden om met ons te communiceren. Naast dat jij de hond Nederlands leert is het ook wel zo prettig dat jij de taal van de hond leert lezen.

Wat wil jij dat jouw hond doet in bepaalde situaties?

Wel vraag ik jou na te denken over wat jij graag wilt dat jouw hond leert van jou. Van mij mag hij alles doen, maar jij hebt vast wensen en ideeën wat hij mag doen in bepaalde situaties. Als jij namelijk weet wat jij jouw hond wilt leren dan kun je ongewenst gedrag voorkomen of doorbreken.
Maar ik snap ook dat jij niet 100% alles kan voorkomen, daarom ga ik jou ook oefeningen aanleren zodat je de hond kan laten stoppen met het ongewenste gedrag. Denk aan een laag, klaar of een niet doen.

Alle honden zijn gebaat bij een consequente eigenaar die duidelijke regels heeft en zo grenzen aan de hond geeft. Ik geef je de handvatten om dit te doen, zodat jij jouw hond bewust en liefdevol kan opvoeden.

Vertaalslag naar de praktijk!

Ik geef creatief les en maak gebruik van allerlei voorwerpen. Daardoor zijn mijn lessen speels en afwisselend en ik maak zoveel mogelijk de vertaalslag naar de praktijk.
Aan;
– hier komen als hij geroepen wordt;
– wandelen aan een ontspannen lijn, maar ook naast je leren lopen;
– leren omgaan met onze maatschappij en alle eisen die we daarbij aan de hond stellen, denk daarbij aan beheersing (4 poten op de grond houden);
– en dat de hond binnen èn ook buitenshuis contact met je kan maken besteed ik veel aandacht.
Daarnaast vind ik socialiseren met verschillende ondergronden, voorwerpen en attributen, maar ook met mensen, honden, enzovoorts erg belangrijk.
Maar ook lichaamsbewustwording bij de hond creëren en verzorgingsoefeningen aanleren.

Ongewenst gedrag??? Voor wie?

Wat wij vaak als ongewenst gedrag bestempelen is voor de hond heel normaal gedrag. Het is dus niet fout wat de hond doet, hij biedt het gedrag aan omdat hij daar ooit voor gefokt is of door eerdere leerervaringen doet de hond wat hij doet. Alleen wij willen graag ander gedrag bij de hond zien. Daarom leer ik jou om ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag, door de hond te belonen en hem te motiveren om het gewenste gedrag te laten zien.

Mijn doel is dat jij leert d.m.v. de handvatten die ik jou aanbied hoe je de hond kan opvoeden en trainen, maar wel op een vriendelijke manier zodat jullie er beiden veel plezier aan beleven.
Het resultaat is uiteindelijk een hond waar jij mee kan lezen en schrijven en die graag naar je luistert.

Je bent altijd welkom een keer te kijken bij een les, zodat je een idee hebt hoe ik werk. Ik vind het erg belangrijk dat je een hondenschool zoekt waar je je prettig bij voelt en terecht kan met je vragen.

Starten met een training

Kies de cursus die bij je past. Bij de cursus Bewust liefdevol opvoeden start je altijd eerst met een privéles. Zo kan de hond rustig wennen aan het veld, de geluiden en geuren. Er is ruimte voor het beantwoorden van eventuele vragen en ik leer je al een aantal basisoefeningen zodat de instroom in de groep makkelijker is. Na het volgen van de privéles kun je instromen in de groep of als je liever individueel wilt trainen kan dat ook.
Je kan na het volgen van iedere cursus verder trainen, ik bied een verscheidenheid aan cursussen aan. Kies een cursus die aansluit bij de behoefte van de hond en die jullie beiden leuk vinden om te doen.

Puppycursus

Pups vanaf 8 weken starten na het volgen van een privéles in de puppyklas.
Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam jouw pup al tijdig aan te melden.

Oefenen, luisteren, verzorgen, socialiseren en belonen. Je puppy leert een heleboel, en jij ook!

Lees meer over de puppyklas >

Pubercursus

Hoe kom je door de puberteit van je hond?

Met een blije hond en een blije jij.

Lees meer over de puberklas >

Jonge Honden cursus

Energie voor 10 en soms hetzelfde geslacht als concurrentie zien.

Verstevig de band met je hond.

Lees meer over de jonge honden klas >

Beginnerscursus

Honden vanaf 26 weken starten na het volgen van een privéles in de beginnersklas.
Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam jouw hond al tijdig aan te melden.

  • Ik behandel oefenen zoals; zit, af, plaats, wandelen aan een ontspannen lijn, niet doen.
  • Voor de hier heb ik meerdere oefeningen, zodat de hond leert om direct naar je toe te komen.
  • Maar ook verzorgingsoefeningen, balans & coördinatie voor lichaamsbewustwording en verschillende ondergronden.
  • Socialiseren, het is belangrijk dat de hond tijdens de socialisatieperiode (maar ook daarna!) zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet met andere mensen en dieren om ervoor te zorgen dat hij of zij uitgroeit tot een stabiele en sociale hond.
  • Ik leer je omgaan met het ongewenst gedrag van jouw hond, hoe je dit kan voorkomen en kan ombuigen naar gewenst gedrag.
  • Ik geef jouw handvatten zodat je probleem gedrag kan voorkomen.
  • Maar ook hoe jij jouw hond mentaal kan uitdagen.
  • Ik ga je ook zelfbeheersingsoefeningen leren.
  • Contact komt in alle oefeningen aan bod.
  • Welke beloningen kun je allemaal inzetten, naast voer?
    Lees meer over de beginnersklas >

Vervolgcursus

Na de puppy- of beginnersklas mag je doorstromen naar de pubercursus. Vanuit daar kun je doorstromen naar Fun met GG of naar één van de body & brains cursussen. Je hebt in de puppy- of de beginnersklas de basis geleerd en dit gaan we verder uitbouwen en uitbreiden. Ook leer ik je nieuwe oefeningen, maar ik leer je vooral te kijken naar wat jouw hond nodig heeft van jou in de lastige fase die puberteit heet.

  • Ik behandel oefenen zoals; zit, af, plaats, wandelen aan een ontspannen lijn en de niet doen nog steeds.
  • Maar zoals het vooruitsturen, staan, naast je leren lopen komen in de vervolgklas ook zeker aan bod.
  • Voor de hier heb ik meerdere oefeningen, zodat de hond leert om direct naar je toe te komen.
  • Maar ook verzorgingsoefeningen, balans & coördinatieoefeningen voor lichaamsbewustwording en verschillende ondergronden.
  • Socialiseren, het is belangrijk dat de hond tijdens de socialisatieperiode (maar ook daarna!) zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet met andere mensen en dieren om ervoor te zorgen dat hij of zij uitgroeit tot een stabiele en sociale hond.
  • Ik leer je omgaan met het ongewenst gedrag van jouw hond, hoe je dit kan voorkomen en kan ombuigen naar gewenst gedrag.
  • Ik geef jouw handvatten zodat je probleem gedrag kan voorkomen.
  • Maar ook hoe jij jouw hond mentaal kan uitdagen.
  • Ik ga je ook zelfbeheersingsoefeningen leren.
  • Contact komt in alle oefeningen aan bod.
  • Welke beloningen kun je allemaal inzetten, naast voer? En hoe ga de beloningen afbouwen? En welke kun je levenslang inzetten?
    Lees meer over de vervolgklas >